Elérhetőségek

Kolping Idősek Ápoló- Gondozó Otthon Türje

Cím: 8796 Türje,
Premontrei tér 2.
Telefon:
+36/83/356-453
E-mail:
turje@szoc.koszisz.hu
További...


Intézmény bemutatása

„Otthonos, családias környezetben szeretet- és tiszteletteljes gondozás-ápolás nyújtása, lakóink számára egészségük megőrzése, betegségük megelőzése, gyógyítása, állapotromlás megakadályozása; gyógyíthatatlan beteg panaszainak enyhítése mellett, a keresztény értékek minél mélyebb megismerése és a keresztény hit gyakorlása.”

Otthonunk Zala megyében található, 3 telephelyen működünk: Türjén, Zalaszentgróton és Zalabéren.

Türjei székhely

Az intézmény székhelye Türjén, egy a XVII. században épült premontrei rendházban található, amely 1951. óta működik szociális otthonként, és 2004. december 01. napjától került a Kolping fenntartásba.

50 fő idős, beteg ellátottat gondozunk a professzionálisan felújított gyönyörű műemlék épületben, akik 2-3-4 ágyas szobákban kerülnek elhelyezésre. Az intézményhez egy nagyon szép ősfás park tartozik, ahol szívesen sétálnak, levegőznek, beszélgetnek lakóink. Saját főzőkonyhával rendelkezünk, mely „messze földön” híres házias ízeiről. Hitélet gyakorlására a rendházzal teljesen összeépült szinte hibátlan állapotban maradt (1241.) szépséges templomban van mód.

Zalaszentgrót telephely:

A város szívében elhelyezkedő épületünk az ’50-es évek végén egészségháznak épült, melyet 2015-ben felújítottunk és bővítettünk a mai kor elvárásai szerint. Lakóink 2-3-4 ágyas szobákban kerülnek elhelyezésre.  Az épület legnagyobb vonzereje, hogy tágas, világos, napsütötte.  Barátságosan kialakított közösségi helyiségeinkben szívesen beszélgetnek, sakkoznak, társasjátékoznak lakóink. Belső udvarban van lehetőség sétálásra, pihenésre. Hitélet gyakorlására az épületben kialakított imaszobában van lehetőség.

Zalabér telephely:

Az épülete korszerűsített, akadálymentes az idősek számara biztonságos; koruknak, állapotuknak megfelelő földszintes épület. A lakószobák: 2-3-4 ágyasok, mindegyike rendelkezik fürdőszobával, ezekben szintén biztosított az akadálymentes közlekedés. Virágos udvar lehetőséget ad pihenésre, sétálásra.

Az Intézmény épülete Zalabér központjában helyezkedik el, így az elérhetősége, megközelíthetősége optimális tömegközlekedési eszközzel és gépkocsival egyaránt.

Az intézményi ellátás igénybevétele

Intézményünk az önellátásra nem vagy csak részben képes időseknek, nyújt bentlakásos elhelyezést, teljes ellátással. Az otthonban történő elhelyezés önkéntes, mely az ellátást igénylő, illetve törvényes képviselője kérelmére történhet. A beköltözni kívánónak  a jogszabályokban meghatározottak szerint előzetes vizsgálatokon (előgondozás, gondozási szükséglet megállapítása) kell részt vennie, mely az ellátási szerződés megkötésének feltétele.

Előgondozás:

Az előgondozás során ápolási, gondozási  szükségletfelmérés történik, melynek célja:

  • a beköltözni kívánó helyzetének megismerése, a kérelmező szociális rászorultságának vizsgálata,
  • egészségi állapotának, szükségleteinek felmérése,
  • annak megállapítása, hogy az intézmény által nyújtott szolgáltatások megfelelőek-e  az igénybevevő szükségleteinek.

Sajnos nem lehet az Otthon lakója az, aki:

  • pszichiátriai vagy szenvedély betegségben szenved,
  • ön-, vagy közveszélyes beteg,
  • fertőző betegségben szenved,
  • idült sebbel rendelkezik,
  • baktériumürítő.

Beköltözéskor az ellátottal (vagy törvényes képviselőjével) Ellátási megállapodást kötünk, amelyben rögzítjük a legfontosabb szempontokat. Szintén a beköltözéskor az ellátott az alapbetegségéből kifolyólag rendszeresen szedett, illetve kórházi bennfekvése esetén a kórházban elrendelt egy havi gyógyszerkészletét magával hozni köteles.


Vissza az előző oldalra!
Kolping Idősek Ápoló- Gondozó Otthon Türje - Magyar